skräddarsydda-ishockeyklubbor

Hur länge är hockeyspel?

Postat avFinnStarMaj 3, 2022

Hockey är en av de längst etablerade och mest organiserade sporterna i Nordamerika och har professionella ligor över hela världen. Rolig fakta, de Stanley Cup är den äldsta trofén och svårast att vinna i nordamerikanska sporter. Länder som inte har en egen proffsliga kommer ibland att ha egna lag från en annan liga, som HC Kunlun Red Star i Kontinental Hockey League aka KHL (Ryska "versionen" av National Hockey League ) som spelar i Peking, Kina. Det finns en sak som detta magnifika spel har gemensamt i alla ligor och språkbarriärer, och det är grunderna i själva spelet. Vi kommer särskilt att prata om längden på en typisk hockeymatch.

Hur Ling är ett hockeyspel?

De grundläggande grunderna för en hockeymatchlängd kommer alla till tiden. För enkelhetens skull, vi kommer att använda NHL:s tidtagning. Medan vissa ligor har olika regler och varianter, de NHL is the gold standard. Det typiska NHL hockeymatch består av 60 minuters regleringsspel. Detta 60 minuter delas upp i tre 20-minutersperioder, med en 15 eller 17 minuters paus mellan period ett och två, och period två och tre. Skillnaden mellan 15 och 17 minuter är om NHL-spelet sänds nationellt på tv eller inte. Det är viktigt att notera att klockorna startar kl 20 och gå till 0, och inte tvärtom.

Hur länge varar hockeyspel?

De flesta ligor runt om i världen inklusive NHL, ECHL, AHL och de flesta europeiska ligor följer formatet för tre 20-minutersperioder. Den största anledningen till längden på en NHL-match är reklamavbrotten, ett nödvändigt ont i sportens värld.

Detta tillåter spelare att vila, tränare för att göra om sina lag, och utrustningsansvariga för att göra reparationer och byta ut utrustning. I dessa tre perioder, klockorna kan stanna när som helst om domaren blåser i visselpipan i fall som straffar, puck utanför spelfältet, och räddningar gjorda av målvakten. Pauser är också när arenateam skrapar, rena, och underhålla isen. Dessa spel, medan det bara är en timmes spel, kan ta upp till tre timmar för just reglering. Stanley Cup-spel är ökända för att ha många matcher och stopp i spelet.

Det är bara för regleringsspel, om spelregleringstiden slutar oavgjort, lagen kommer att gå till förlängning. Medan NHL för närvarande har en ny form av övertid, så var det inte alltid. Innan den senaste regeln ändras, NHL kopierade AHL, tillsammans med ECHL, och hade fyra spelare på varje sida spela en 5-minuters förlängning. Sedan för 2015-2016 NHL-säsong, de antog de mycket populära tre på tre övertid, där tre spelare i varje lag skulle spela en 5 minuters förlängning. Om ingen vinnare utses, spelen går till skjutning, där lagen åker skridsko mot målvakt i bäst av tre som fortsätter tills det finns en vinnare. Shootouts kan vara allt från 5 till 10 minuter i realtid.

personlig hockeyklubba

TV-sända NHL-spel har inga reklamfilmer under övertid och kallas ofta för "gratis hockey" av hockeyfans eftersom de kan ta upp till en hel match att avsluta.

Den längsta övertiden som har inträffat i NHL:s historia var i 1936 mellan Detroit Red Wings och Montreal Maroons där förlängningen bestod av 116 minuter och 30 sekunder spelade. Den gjorde mål 1-0 Detroit i slutet av spelet. Den mest kända övertidsmatchen i NHL:s historia inträffade under NHL-slutspelet i 2000 mellan Philadelphia Flyers och Pittsburgh Penguins i maj 4th i 2000 och gick in i 5th övertid efter 92 minuter och 1 andra spelade på övertid. Målet gjordes av long time Flyer, Keith Primeau.

Den längsta AHL-matchen spelades ännu mer nyligen i 2018 när Leigh Valley Phantoms och Charlotte Checkers behövde 86 minuter och 48 sekunder att bryta deras 1-1 slips, Phantoms håller också den näst längsta AHL-slutspelsmatchen med 82 minuter och 58 sekunder spelade när de var Philadelphia Phantoms in 2008.

Hur länge är ett hockeyspel?

Slutspelet för NHL är den enda gången då reglerna utanför regelverket ändras. NHL spelar fortfarande tre 20-minutersperioder. Om ett NHL-slutspel slutar oavgjort, matchen går givetvis till övertid. Skillnaden är detta över tid är en fem-mot-fem-period på 20 minuter, skulle den perioden sluta oavgjort, deras kommer att vara en paus och så vidare och så vidare. Spelet kommer att fortsätta ha 20-minutersperioder tills en vinnare utses genom att göra ett vinnande mål.

Den tidigare nämnda matchen mellan Red Wings och Montreal Maroons hade tre perioder och sedan ytterligare nästan sex perioder över tid. De nio perioderna likställer nästan tre hela hockeymatcher, skulle du kunna tänka dig det? Speciellt i slutspelet när en serie avgörs i bäst av sju. Hockeyspelare är helt annorlunda byggda.

När det kommer till icke-professionella hockeyspel kan tiderna vara lite annorlunda. Collegehockeyspel gör också tre 20-minutersperioder, men spelen är mycket snabbare. Vanligtvis, collegehockeymatcher sänds inte nationellt på tv, vilket ökar spelens snabbhet. Detta är också liknande för lägre ligor som t.ex AHL, ECHL, NAHL, CHL( WHL, QMJHL, OHL), och SPHL. För fritidshockey som vuxenligan eller barnligor, det finns två alternativ. De gör antingen tre 15-minutersperioder med korta uppehåll (5 minuter eller så), eller tre 20-minutersperioder med löpande klocka, vilket innebär att klockan inte stannar om en visselpipa blåser. Dessa spel har också korta pauser.

Sammanfattningsvis, så, hur länge är hockeymatchen? de flesta hockeymatcher i längd och tidsperiod är vanligtvis desamma på de professionella nivåerna. Det är när man kommer ner till minderårig, junior, och ungdomshockeyligor blir tidpunkten annorlunda. Trots mindre ändringar i själva spelreglerna, spelet är ett nästan universellt språk över olika nationer, kulturer och bakgrunder som alla kan förstås. Därför kan spelare som inte börjar sin karriär med att prata engelska frodas i denna sport.