spesialtilpassede-ishockey-pinner

Hvor lenge er hockeyspillet?

Postet avFinnStarKan 3, 2022

Hockey er en av de lengst etablerte og mest organiserte idrettene i Nord-Amerika og har profesjonelle ligaer over hele verden. Morsomt faktum, de Stanley Cup er det eldste trofeet og vanskeligst å vinne i nordamerikansk sport. Land som ikke har sin egen profesjonelle liga vil noen ganger ha egne lag fra en annen liga, slik som HC Kunlun Red Star fra Kontinental Hockey League aka KHL (Russisk "versjon" av National Hockey League ) som spiller i Beijing, Kina. Det er én ting dette fantastiske spillet har til felles på tvers av alle ligaene og språkbarrierene, og det er det grunnleggende i selve spillet. Spesielt skal vi snakke om lengden på en typisk hockeykamp.

Hvordan Ling er et hockeyspill?

Det grunnleggende i en hockeykamplengde kommer alle ned til tid. For enkelhets skyld, vi skal bruke NHLs tidtaking. Mens noen ligaer har forskjellige regler og variasjoner, de NHL er gullstandarden. Det typiske NHL hockeykamp består av 60 minutters reguleringsspill. Dette 60 minutter er delt opp i tre 20-minutters perioder, med en 15 eller 17-minutters pauser mellom periode én og to, og periode to og tre. Forskjellen mellom 15 og 17 minutter er om NHL-kampen er nasjonalt TV-sendt eller ikke. Det er viktig å merke seg at klokkene starter kl 20 og gå til 0, og ikke omvendt.

Hvor lenge varer hockeyspill?

De fleste ligaer rundt om i verden inkludert NHL, ECHL, AHL og de fleste europeiske ligaer følger formatet for tre 20-minutters perioder. Den største grunnen til lengden på en NHL-kamp er reklamepausene, et nødvendig onde i sportens verden.

Dette lar spillerne hvile, trenere for å omforme lagene sine, og utstyrsledere for å foreta reparasjoner og bytte ut utstyr. I disse tre periodene, klokkene kan stoppe når som helst hvis dommeren blåser i fløyta i tilfelle for eksempel straffer, puck utenfor banen, og redninger laget av målvakten. Pause er også når arenamannskaper skraper, ren, og vedlikeholde isen. Disse spillene, mens det bare er en times lek, kan ta opptil tre timer for bare regulering. Stanley Cup-spill er beryktet for å ha mange faceoffs og stopp i spill.

Det er bare for reguleringsspill, hvis spillets reguleringstid ender uavgjort, lagene går til overtid. Mens NHL for tiden har en ny form for overtid, det var ikke alltid tilfelle. Før den siste regelen endres, NHL kopierte AHL, sammen med ECHL, og hadde fire spillere på hver side til å spille en 5-minutters overtid. Så for 2015-2016 NHL sesong, de adopterte de populære tre på tre overtid, hvor tre spillere på hvert lag skulle spille en 5-minutters overtid. Hvis ingen vinner er erklært, kampene går til en shootout, hvor lagene går skøyteløper mot målvakt i best av tre som fortsetter til det er en vinner. Shootouts kan variere hvor som helst fra 5 til 10 minutter i sanntid.

personlig-hockey-stick

TV-sendte NHL-spill har ikke reklamer på overtid og blir ofte referert til som "gratis hockey" av hockeyfans, gitt at de kan ta opptil en hel kamp å avslutte.

Den lengste overtiden som har skjedd i NHLs historie var i 1936 mellom Detroit Red Wings og Montreal Maroons hvor overtiden besto av 116 minutter og 30 sekunder spilt. Den scoret 1-0 Detroit på slutten av spillet. Den mest kjente overtidskampen i NHL-historien fant sted under NHL-sluttspillet i 2000 mellom Philadelphia Flyers og Pittsburgh Penguins i mai 4th i 2000 og gikk inn i 5th overtid etter 92 minutter og 1 andre spilt på overtid. Målet ble scoret av lang tid Flyer, Keith Primeau.

Den lengste AHL-kampen ble spilt enda mer nylig i 2018 når Leigh Valley Phantoms og Charlotte Checkers trengte 86 minutter og 48 sekunder å bryte deres 1-1 slips, Phantoms holder også det nest lengste AHL-sluttspillet med 82 minutter og 58 sekunder spilt da de var Philadelphia Phantoms i 2008.

Hvor lenge er et hockeyspill?

Sluttspillet for NHL er den eneste gangen når reglene utenfor reguleringen endres. NHL spiller fortsatt tre 20-minutters perioder. Hvis et NHL-sluttspill ender uavgjort, spillet går selvsagt til overtid. Forskjellen over tid er en fem-mot-fem-periode på 20 minutter, skulle den perioden ende uavgjort, deres vil være en pause og så videre og så videre. Spillet vil fortsette å ha 20-minutters perioder til en vinner kåres ved å score et vinnermål.

Den tidligere nevnte kampen mellom Red Wings og Montreal Maroons hadde tre perioder og deretter ytterligere nesten seks perioder over tid. De ni periodene tilsvarer nesten tre hele hockeykamper, kunne du tenke deg det? Spesielt i sluttspillet når en serie avgjøres i best av syv. Hockeyspillere er helt annerledes bygget.

Når det kommer til ikke-profesjonelle hockeykamper kan tidene være litt annerledes. College hockey-kamper har også tre 20-minutters perioder, men spillene er mye raskere. Typisk, college-hockeykamper er ikke nasjonalt fjernsyn, øker hastigheten til spillene. Dette er også likt for lavere ligaer som f.eks AHL, ECHL, NAHL, CHL( WHL, QMJHL, OHL), og SPHL. For rekreasjonshockey som voksen- eller barneligaer, det er to alternativer. De gjør enten tre 15-minutters perioder med korte pauser (5 minutter eller så), eller tre 20-minutters perioder med løpende klokke, som betyr at klokken ikke stopper hvis det blåses. Disse spillene har også korte pauser.

For å konkludere, så, hvor lenge er hockeykampen? de fleste hockeykamper i lengde og tidsperiode er vanligvis de samme på tvers av profesjonelle nivåer. Det er når du kommer ned til den mindreårige, junior, og ungdomshockeyligaer blir timingen annerledes. Til tross for mindre endringer i selve spillreglene, spillet er et nesten universelt språk på tvers av forskjellige nasjoner, kulturer og bakgrunner som alle kan forstås. Derfor kan spillere som ikke starter karrieren med å snakke engelsk, trives i denne sporten.